Baarmen

Baarmen
160 ak.tundi

Koolituse kuupäevad

  • 10 December - 17 March
  • 6 January - 1 April
  • 27 January - 1 May

Baarmen ei ole lihtsalt inimene, kes segab jooke, vaid see, kes loob meeleolu ja kingib emotsioone. Meie kursusel õpid valmistama nii populaarseid kui ka ainulaadseid kokteile, saad selgeks, kuidas suhelda külalistega ja töötada baarileti taga. Aitame sul mõista, kuhu edasi areneda, ja valmistame sind ette eksamiks, et saaksid alustada edukat karjääri külalislahkuse valdkonnas.

ÕPPEKAVA RÜHM

Valdkond: Teenindus;
Suund: Isikuteenindus;
Rühm: Majutamine ja toitlustamine.

 

ÕPPEKAVA KOOSTAMISE ALUS
Kutsestandard, Baarmen tase 4

KOOLITUSE EESMÄRK

Selle kursuse eesmärk on aidata sul saada professionaalseks baarmeniks, omandades kokteilide valmistamise kunsti ja suurepärast teenindust. Sa õpid mitte ainult enesekindlalt töötama leti taga, vaid ka hoidma kõrget teenindustaset, et külalised oleksid alati rahul ja asutus säilitaks oma maine. Lisaks valmistab kursus sind ette kutseeksami sooritamiseks, mis kinnitab sinu oskused vastavalt 4. taseme Baarmeni standarditele, avades karjäärivõimalusi nii Eestis kui ka väljaspool.


.

KOOLITUSE TULEMUS

Koolituse lõppemisel õpilane:

  • Ta korraldab oma töökeskkonna, valides hoolikalt tööriistad ja koostisosad, et tagada kiire ja kvaliteetne töö.  

  • Hoolitseb töökoha puhtuse ja korra eest, et olla alati valmis külalisi vastu võtma.  

  • Võtab vastu ja kontrollib kaupu ning seadmeid, tagades nende õige hoiustamise ja töökindluse.  

  • Loojab sõbraliku suhte klientidega, luues mugava õhkkonna ja jättes positiivse mulje suhtlusest.  

  • Annab nõu menüü ja jookide osas, aidates klientidel teha teadlikke valikuid, lähtudes nende eelistustest.  

  • Lõpetab teeninduse positiivsel noodil, pöörates tähelepanu detailidele, et klient lahkuks hea tujuga.  

  • Valmistab jooke, järgides täpselt retsepte, kuid rakendab loomingulist lähenemist unikaalsete kokteilide loomiseks, mis külalistele meelde jäävad.  

  • Puhastab seadmeid ja tööriistu, järgides rangelt hügieeni- ja sanitaarreegleid.  

  • Tunneb professionaalse kvalifikatsiooni taotlemise protseduuri ja teab selle saamiseks vajalikke nõudeid.  

  • Analüüsib oma oskusi ja valmisolekut sertifitseerimiseks, hinnates oma taset jookide valmistamise ja teeninduse tehnikate osas, et edukalt atesteeruda.  

  • Loob autori kokteile, katsetades koostisosade ja tehnikatega, et pakkuda külalistele midagi uut ja unikaalset, rahuldades ka kõige nõudlikumaid maitseid.  

  • Kontrollib baari varusid, peab arvet koostisosade üle ja tellib vajalikud tooted õigeaegselt, et olla alati valmis valmistama jooke kõrgeimal tasemel.


SIHTGRUPP

  • Täiskasvanud, kes soovivad alustada baarmeni ametit täiesti nullist või taastada kaotatud oskusi.  
  • Inimesed, kes püüavad omandada põhiteadmisi ja oskusi, et edukalt läbida kutsekvalifikatsiooni eksam ning töötada külalislahkuse valdkonnas.  

Oluline on arvestada, et baarmeni töö nõuab mitte ainult valmisolekut teenindada külalisi leti taga ja laudades, vaid ka oskusi jookide valmistamisel, serveerimisel ja müümisel. See amet eeldab sageli töötamist öistes vahetustes, samuti nädalavahetustel ja pühade ajal, mis nõuab füüsilist vastupidavust ja valmisolekut intensiivseks töögraafikuks.

 

TINGIMUSED KOOLITUSE ALUSTAMISEKS

  • Keskeriharidus.  
  • Hea tervis, mis võimaldab õppida ja töötada toitlustusettevõtetes.  
  • Meditsiiniline tõend nakkushaiguste puudumise kohta, mis on kohustuslik kõigile toitlustusettevõtete töötajatele. Selle tõendi saamiseks tuleb pöörduda oma perearsti poole.  

Praktiliste tundide ajal tuleb järgida kehtestatud nõudeid riietuse ja välimuse osas. Eriti pööratakse tähelepanu puhtale vormiriietusele ning kindlale, libisemiskindlale jalanõule. Mõnel juhul võib olla vajalik sanitaarriietus, mis on ette nähtud ettevõtte eeskirjadega. Nende nõuete eiramine võib viia õppija praktilistest tundidest kõrvalejätmiseni.


KOOLITUSE ÜLDINE MAHT Õppe kogumaht on 160 akadeemilist tundi, neist:

  • 100 akadeemilist tundi on teoreetilist õpet,
  • 40 akadeemilist tundi praktilist õpet,
  • 20 akadeemilist tundi iseseisvat tööd.

Teoreetiline koolitus hõlmab:
Loengud, interaktiivsed arutelud, videomaterjalide vaatamine, praktiliste olukordade modelleerimine ning retseptide, tehnoloogiate ja töömeetodite uurimine.


Praktiline koolitus hõlmab: baari varustuse ja tööriistade tundmaõppimist, jookide valmistamise jälgimist, klienditeeninduse oskuste omandamist ning professionaalsete oskuste aktiivset arendamist praktilise kogemuse kaudu.


Iseseisev töö hõlmab:
Toitumishügieeni reeglite õppimine ja sellele järgnev testi sooritamine, jookide retseptide põhjalik uurimine ning koduste ülesannete täitmine, et kinnistada teadmisi praktikas.

ÕPPESISU

Moodul 1: Kaubavarude haldamine (20 akadeemilist tundi)

  • Tõhus kauba vastuvõtu ja ladustamise haldamine: peamised meetodid, mis tagavad kauba säilimise ja optimaalse varude hulga. 
  • Varude kontroll ja aegumiskuupäevade haldamine: kuidas vältida kauba riknemist ja hoida sortiment ajakohasena.  
  • Hankimise optimeerimine: ideaalsete koguste ja tellimuste ajastuse arvutamine, tuginedes nõudluse analüüsile ja andmetele.


Moodul 2: Klienditeeninduse kunst (40 akadeemilist tundi)

  • Professionaalsed suhtlemisoskused klientidega: usaldusväärse õhkkonna loomine ja pikaajaliste suhete loomine.  
  • Klienditellimuste haldamine: kuidas pakkuda laitmatut teenindust ja rahuldada kliendi ootused esimesest korrast.  
  • Kliendi vajaduste süvitsi mõistmine: meetodid, mis aitavad pakkuda kõige sobivamaid lahendusi.  
  • Menüü ja jookide soovituste esitamine: kuidas menüüd veenvalt tutvustada ja luua unikaalne kliendikogemus.
  • Kriiside haldamine ja konfliktide lahendamine: kuidas muuta negatiivne kogemus positiivseks ja säilitada kliendilojaalsus.
  • Kassasüsteemidega töötamine: täpne arvutamine ja ettevõtte sisestest standarditest kinnipidamine.


Moodul 3: Jookide valmistamine ja serveerimine (40 akadeemilist tundi)

  • Erinevate jookide valmistamise tehnikad: alkohoolsed ja mittealkohoolsed kokteilid, kohv, tee — alates klassikutest kuni autoriretseptideni.  
  • Individuaalne lähenemine jookide serveerimisel: klientide eelistuste arvestamine unustamatu kogemuse loomiseks.  
  • Professionaalse varustuse kasutamine: tööriistade ja tehnikate omandamine kvaliteetseks ja kiireks teeninduseks.


Moodul 4: Töökeskkonna ja seadmete hooldus (10 akadeemilist tundi)

  • Koristusprotsesside organiseerimine ja planeerimine: puhtuse ja korra hoidmine minimaalse vaevaga.  
  • Seadmete tehniline hooldus: regulaarne kontroll ja ennetav hooldus seadmete tööea pikendamiseks.  
  • Jäätmete taaskasutus ja sorteerimine: kaasaegsed jäätmete sorteerimise ja taaskasutamise meetodid vastavalt keskkonna- ja seadusenõuetele.


Moodul 5: Tööohutus ja esmaabi (10 akadeemilist tundi)

  • Turvalise töökeskkonna loomine: praktilised teadmised õnnetuste vältimiseks.  
  • Esmaabi oskused: kiire ja pädev tegutsemine eriolukordades.


Moodul 6: Jookide ekspert: alkohoolsed ja kohvi-tee kategooriad (10 akadeemilist tundi)

  • Sissejuhatus jookide maailma: alkohoolsete ja kohvi-tee jookide klassifikatsioon, et orienteeruda menüüs professionaalselt.  
  • Jookide soovitused ja serveerimine: kuidas pakkuda õigeid jooke ja neid toitudega sobitada.  
  • Õiguslikud normid: täielik kooskõla alkoholi müügi, tervisekaitse ja tarbijakaitse seadusandlusega.


Moodul 7: Ettevõtte klienditeeninduse standardid (10 akadeemilist tundi)

  • Ettevõtte teenindusstandardid: kuidas hoida kõrget teenindustaset, mis peegeldab ettevõtte väärtusi.  
  • Kriisiolukordade haldamine: strateegiad stressirohketes olukordades tegutsemiseks, et säilitada klientide usaldus ja rahulolu.


Moodul 8: Isiklik ja karjäärialane areng (10 akadeemilist tundi)

  • Pidev eneseareng: vahendid ja meetodid oskuste pidevaks täiendamiseks.  
  • Kaasaegsed õppemeetodid: ajakohaste ressursside ja võimaluste kasutamine professionaalseks arenguks.


Moodul 9: Karjääriplaneerimine ja sertifitseerimine (7 akadeemilist tundi teooriat + praktika)

  • Karjääriplaneerimine: sammud, mis viivad eduni, osalemine kutsevõistlustel ja mentorite kaasamine.  
    Eneseanalüüs ja arengueesmärgid: kuidas objektiivselt hinnata oma oskusi ja koostada personaalne karjääriplaan.  
  • Kvalifikatsiooni omandamine: täielik juhend sertifitseerimise ja dokumentide esitamise protsessist, keskendudes praktilistele nõuetele.


Täiendav iseseisev töö (3 akadeemilist tundi)

Karjääri eneseanalüüs ja planeerimine: karjääriplaani koostamine isiklike eesmärkide ja prioriteetide põhjal.

*Teemade käsitlemise järjekord võib muutuda. Teemade järjekord  määratakse kindlaks õppeplaaniga, mis antakse õpilasele enne koolituse algust.

LEKTORI KVALIFIKATSIOON
Kõrgharidus, töökogemus õpetataval alal ja töökogemus õpetajana.

SOOVITATAV  MATERJALID

1. Riigi Teataja – seadusandlus, teemakohased normatiivaktid.
2.“KOKTEILITAME BRIGITTEGA – GIN”, Kristo Tomingas ja Heinar Õispuu, (Kokteilid.ee),
3.Baari ja kokteili põhitõed.
Baarmenitele igal etapil.
4. More drink. Less Drunk.Dinah Sanders (Sanders & Gratz).
5. Cocktails 101: A Mixologist’s Quick Guide to Mixing, Matching, Making, and Mastering the Art of Creating Amazing Cocktails Kindle Edition.
6. Informatsioon kvalifikatsioonieksami vastuvõtmise kohta:
Teeninduse Kutsenõukogu on andnud Eesti Peakokkade Ühenduse Kutsekomisjonile kutse andmise õiguse alates aprill 2021 järgmistele kutsetele:

  • baarmen, tase 4
  • vanembaarmen, tase 5


Info baarmeni kutse saamise kohta leiad siit

ÕPPEPROTSESS

ÕPIKESKKOND JA ÕPPEVAHENDID

Bi-Info õppekeskuse õppeklassid asuvad Tallinnas aadressil Vilmsi 47. Kõik kasutatavad õppeklassid vastavad tööohutuse ja töötervishoiu nõuetele, nad on piisava valgustusega, üldventilatsiooni ja konditsioneeridega. Õppeklassid on varustatud kaasaegsete õppevahenditega ( ekraan, dataprojektor, arvuti, tahvel jne). Õpperuumides on Internet, WI-Fi on koolitusel osalejatele tasuta. Mugavaks pikaajaliseks viibimiseks on õppekeskuses olemas abiruumid – garderoob, tualetid, köögiblokk kohvimasinaga, soe ja külm vesi, mikrolaineahi toidu soojendamiseks, nõudepsumasin, nõud ning kohvi- ja teetarvikud. Õppekeskuse lähedal on mõned ühistoitlustusettevõtted ja toidukauplus.

Õppekeskus asub liftita hoone teisel korrusel. Piiratud liikumisvõimega isikutele eraldi sissepääsu ei ole, kuid teatud juhtudel võime korraldada kursused mugavamas kohas või online’is. Palun pöörduge meie poole selle probleemi lahendamiseks.

Lokaut olukorra puhul ja muude vääramatu jõu asjaolude korral või kokkuleppel Õppekeskusega võib õppetöö osaliselt toimuda distantsõppena (ZOOM, MS, TEAMS).

ÕPPEMEETODID
Kursus on üles ehitatud teoreetiliste ja praktiliste õppuste vormis, mis on ühendatud õppekava teemade kaupa. Õppemeetodid: aktiivsed loengud, diskussioonid, rühmatööd, situatsioonide modelleerimine ja lahendamine, rolliülesanded, vajaduse korral töö temaatilise tarkvaraga.

ÕPPEMATERJALID
Õppejõu algatusel võidakse koolituse ajal anda õpilastele jaotusmaterjale paberil ja/või elektroonilisel kujul, videomaterjale ja/või õppefilme. Õppematerjalid on kõikidele õpilastele tasuta.
Enamikul juhtudel võivad õpilased teha foto- ja videosalvestusi, kui see ei lähe vastuollu õpetaja nõudmistega autori materjali konfidentsiaalsuse tagamiseks.

HINDAMISMEETODID JA KOOLITUSE LÕPETAMISE TINGIMUSED
Õppetöö käigus täidavad õpilased praktilisi ja situatsiooniülesandeid või iseseisvaid ülesandeid, saades nende kaudu õpetajalt suulist või praktilist tagasisidet.
Praktilist koolitust hindab iga päev koolitaja. Hindeid antakse sooritatud praktiliste tööde eest koolitus päevikus. Hindamissüsteem: suurepärane (5), hea (4), rahuldav (3), mitterahuldav (2). Mitterahuldava hinde korral on õpilane kohustatud seda kokkuleppel koolitajaga parandama.
Lõputunnistusele lubatakse üliõpilased, kes on osalenud vähemalt 75% kursusest, on saavutanud kavandatud õpiväljundid ja kellel ei ole õppepäevikus mitterahuldavaid hindeid.

Õppetöö lõpul sooritab õpilane kokkuvõtva atestatsioonina eksami:
– teoreetilise testi paberkandjal või elektroonilisel kujul.
– praktiline ülesanne, mis näitab kandidaadi oskusi.
Lõpueksam loetakse sooritatuks, kui õpilane on õigesti vastanud vähemalt 80% testiküsimustest ja sooritanud praktilise ülesande hindega “rahuldav” või kõrgem.

VÄLJASTATAVAD DOKUMENDID
Õpilastele, kes on võtnud osa õppetööst 75% ulatuses ning kes on saavutanud õppekavas kehtestatud tulemused ja edukalt sooritanud atesteerimise, antakse välja vastav Sertifikaat.

Õpilastele, kes on võtnud osa õppetööst vähemalt 50% ulatuses, kuid ei ole läbinud õppetööd õppekavas nõutud mahus või ei ole sooritanud atestatsiooni ning ei ole saavutanud õppetöös ettenähtud tulemusi, väljastatakse päringu korrral Tõend õppetööst osavõtu kohta, näidates ära läbitud õppemahu.

KOOLITUSE HIND JA REGISTREERIMINE

HIND: 1980 € + KM
Kui tasute koolituse eest eraisikuna, siis saate paluda tulumaksu tagastust.

REGISTREERIMINE
Koolitusele saate registreerida, kasutades üht allpooltoodud võimalustest:
1) kursuse registreerimisvormi küljetulbal.
2) e-postiga aadressile bigkoolitus@gmail.com
3) helistades numbrile +372 507 36 42

Registreerimiseks tuleb tingimata näidata järgmised andmed:

  • Õpilase ees- ja perekonnanimi
  • Isikukood (EV mitteresidendid ja isikukoodi mitteomavad isikud märgivad sünnikuupäeva).
  • Kursuse nimetus
  • Õppekeel
  • Õppetöö alguse kuupäev
  • Kontaktandmed: telefon, õpilase või teda esindava isiku meiliaadress.

LISATEENUSED
Parkimine Torupilli Selveri juures – “Pargi & reisi“. Tingimustega saate tutvuda siin >>

*Korraldaja jätab endale õiguse teha vajaduse korral muudatusi õppekavas ja tunniplaanis.

Programm on kinnitatud: 15.10.2024
Kohalik reg.nr A-P/2410

REGISTREERIMINE:

"*" Kohustuslikke välju

Koolitusel osaleja*
Hidden
MM slash DD slash YYYY
aasta-kuu-päev
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kui teil on küsimusi
või raskusi registreerimisega, palun:
helistage +372 58 21 26 27
või kirjutage
apriorimtu@gmail.com